sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Rovaniemen kirkon risti kertoo pelastuksesta, mutta miksi se on punainen?


Toimiessani yliopiston opiskelijoiden pappina totuin ulkomaalaisopiskelijoiden vakiokysymykseen kirkon rististä: "Why is it red?" Miksi se on punainen. Vuosi vuodelta yritin keksiä hauskempaa tai puhuttelevampaa selitystä. Huumorissa keskityttiin ilmailuasioihin, mutta vakava selitys koski ihmisen pelastusta synnin vallasta. Punainen liittyy Jeesuksen sovintovereen.


Pelastukseen ja pelastautumiseen liittyvät asiat saattaavat jopa huvittaa meitä silloin, kun meillä menee hyvin. Hädän hetkellä otamme avun kiitollisina vastaan. Kirkon apu huomataan tiukoissa tilanteissa ja siitä ollaan kiitollisia. Näin olen huomannut.

Kirkko auttaa monin tavoin perustyönsä kautta. Erityisesti diakoniatyöllä pyritään helpottamaan niiden tilannetta, jotka eivät välttämättä saa muualta apua. Taloudellisen avun lisäksi henkinen ja hengellinen apu on tärkeää.

Tiedättekö muuten, missä vanhukset ovat yksinäisempiä, maalla vai kaupungissa? Oma kokemukseni papin työvuosieni perusteella on, että maaseudulla yksinkään asuva vanhus ei välttämättä koe itseään niin yksinäiseksi kuin kaupungissa rivitalossa yksin asuva.

Pastori Pentti Tepsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti