perjantai 13. marraskuuta 2015

Pariisin mielettömien iskujen (13.11.15) muistoksi.Samalla kun meillä Lapissa luonto nukahtaa kaamoksen hämärään ja peittyy lumen pumpuliin, on maailmalla levotonta. Koko maailma kauhistelee Pariisin terrori-iskuja 13.11.15. Sokean tappamisen uhreiksi on näillä näkymin joutunut yli sata ihmistä, loukkaantuneita lienee enemmän. Ympäri maailmaa on osoitettu sympatiaa Ranskan surulle, ja surmatyöt on laajasti tuomittu. On hyvä rukoilla Ranskan puolesta ja rauhan puolesta.

Pariisin edellisiin iskuihin liittyen on nytkin epäilty tekijöiden mahdollisesti olevan ääri-islamistisia terroristeja. Tiedotusvälineissä ei kuitenkaan näy yhtään ryhmää, joka olisi ottanut vastuun. Myös maltilliset islamilaiset tahot ovat Ranskassa tuominneet terroriteot.

Teot kertovat vihasta ja mielettömyydestä, jota ei tarvitsekaan ymmärtää. Niiden tarkoitus on nostattaa pelkoa ja vihaa. Siksi viisain tapa reagoida niihin on maltillinen turvallisuudesta huolehtiminen ja syyllisten etsiminen sekä rankaiseminen. Vihaan ei kannata vastata vihalla, vaan päättäväisellä järjestäytyneen yhteiskunnan ja inhimillisten arvojen puolustamisella. Kristittyjä kutsutaan rukoilemaan, sillä Jumala on rauhan Jumala:

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”
Jer. 29:11 

kirkkoherra Pentti Tepsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti