sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Evankeliumi elämän keskelle. Seurakunta on meitä kaikkia varten. Näillä teeseillä Pentti Tepsa on ehdolla Rovaniemen kirkkoherranvaalissa.


 


"Evankeliumi elämän keskelle!" Tämä sopii mielestäni tunnuslauseeksi Rovaniemen seurakunnan vuoden 2016 alun kirkkoherranvaaleihin, joissa olen ehdolla. Toisena tunnuslauseena olen käyttänyt ajatusta: "Seurakunta on meitä kaikkia varten."

On tärkeää, että seurakunta kokoontuu yhteisiin tilaisuuksiin ja messuun esimerkiksi kirkonmäellä ja kappeleilla, mutta yhtä tärkeää on seurakunnnan ja sen sanoman läsnäolo ihmisten arjessa ja juhlassa, ilossa ja surussa - keskellä elämää. Ajatonta viestiä viedään eteenpäin nykyaikaisin menetelmin ja työmuodoin, sillä seurakunta todella on meitä kaikkia varten.

Tule äänestämään. Toivoisin myös, että voisit osoittaa tukesi minun valinnalleni. Omia ajatuksiasi kampanjaan liittyen voit kertoa minulle s-postilla: pentti.tepsa@evl.fi tai kirjoittamalla kommenttisi facebook-sivulla: Pentti Tepsa ehdolla Rovaniemen kirkkoherraksi
Tietenkin myös tämän blogin kommentointi on tervetullutta.


Minut on kutsuttu pitämään vaalisaarna Rovaniemen kirkossa sunnuntaina 14.2.2016 klo 10, tervetuloa paikan päälle tai radion äärelle.

Varsinainen kirkkoherranvaali toimitetaan siten, että se alkaa Rovaniemen kirkossa sunnuntaina 28.2.2016 klo 10.00 pidettävän päiväjumalanpalveluksen jälkeen ja jatkuu siitä. Seuraa ilmoituksia ennakkoäänestysmahdollisuuksista. Muistathan äänestää.

3 kommenttia:

 1. Molemmat ovat tärkeitä teemoja, haluaisin että kirjoittaisit vielä lisää toisesta teemasta, seurakunta kaikkia varten. Yksi ruumis, monta jäsentä… miten voisimme kaataa raja-aitoja paitsi muiden kristittyjen väliltä myös oman seurakuntamme sisältä?

  VastaaPoista
 2. Hieno kysymys nuorelta papilta. Liekkejä on monta, valo on yksi, lauletaan tutussa virressä 454:

  1.
  Liekkejä on monta,
  valo on yksi,
  hän on Jeesus Kristus.
  Liekkejä on monta,
  valo on yksi.
  Hän yhdistää meidät.

  2.
  Oksia on paljon,
  runko on yksi,
  hän on Jeesus Kristus.
  Oksia on paljon,
  runko on yksi.
  Hän yhdistää meidät.

  Ehdin olla pappina Rovaniemellä 17 vuotta. Sinä aikana vaikutti seurakunnassakin perinteisten herätysliikkeiden lisäksi uusiakin, sisarkirkkoihin oltuiin yhteydessä ja muiden uskontojen edustajia kävi mukana leireillämme. Kristukseen päin katsoen ei toisten mahdollisesti heittämä varjo häiritse, vaan perusta kantaa.

  Aitojen kaatajaksi minusta ei ollut silloin eikä ole nytkään. Sen kuitenkin olen aina huomannut, että sovinnollisesti kuunnellen ja kättä ojentaen on saanutkin seurata ihmettä: Noihin vankkoihin aitoihin aletaan pikku hiljaa availla pieniä portteja, ihmisten sydämet avartuvat levon ja rukouksen ilmapiirissä.

  VastaaPoista
 3. Hienot teemat! Seurakunta on parhaimmillaan läsnäoloa ja kohtaamista. Olen kanssasi samaa mieltä yhteen kokoontumisen ehdottomasta tärkeydestä. Fyysiselle läsnäololle on tänään kysyntää aivan kuten aiemminkin. Tärkeä on myös huomiosi uudemmista seurakuntatyön muodoista. Esimerkiksi some on arkipäivää (vaikkei se tietysti kaikkia kosketakaan) ja seurakunnissa tämä on myös hyvä huomioida. On luontevaa olla siellä missä seurakuntalaisetkin ovat, niin kirkko on aina viisaasti toiminut. Opeteltavaa somessa toimimisessa on vielä kaikilla, eikä vähiten seurakunnilla. On hienoa, että olet jo lukuisten vuosien ajan ollut some-osaamista kehittämässä ja kouluttamassa. Se on tänä päivänä tärkeä työala.

  VastaaPoista